Molen

Molen
Molen
Molen
Molen
 
 Model afmeting  350*485*220 mm
 Verpakking  378*170*50 mm
 Aantal onderdelen  585
 Geschatte montagetijd  15 uur

Instruction

Deze prachtige molen wordt natuurlijk door Don Quichotte samen met zijn trouwe knecht Pancho zwaar bevochten. De Windmolen van UGears is meer dan een mechanisch puzzel. Het model is gebaseerd op de “Chesterton Windmill”, een 17e-eeuwse cilindervormige stenen torenmolen die buiten het dorp Chesterton, in Warwickshire stond. Gebouwd rond 1632-33, werd de Windmolen hersteld tussen 1965 en 1974 en vandaag is het de oudste torenmolen in Engeland die nog enkele originele werkende onderdelen bevat.

Het model wordt aangedreven door een verwijderbare rubberband-motor. Wanneer de motor is verwijderd, bedient u de windmolen “handmatig”, zodat u het fascinerende en complexe mechanisme tot in detail ziet werken.
De rubbermotor drijft de wieken aan met behulp van een schroeftransporteur (“worm feeder”) en een tandwielversnelling. Het ontwerp van de tandwieloverbrenging heeft een “flexure link”, een type kettingaandrijving samengesteld uit veel kleine schakels. Deze kettingaandrijving van multiplex is nog nooit eerder in UGears-modellen toegepast.


Terug naar overzicht